Menu

Nytt håp

Nytt håp Norge – Vida y esperanza Bolivia

Nytt håp har hatt besøk fra Fjellheim bibelskole

Da Fjellheim bibelskole var i Bolivia tidligere i vår, besøkte de Nytt håps arbeid i Cochabamba. En av elevene ved bibelskolen, Rebekka Stålerød, har skrevet noen ord om sitt møte med arbeidet.

Jeg var på besøk på gatebarnsprosjektet "Nytt Håp" to ganger i løpet av Bolivia-oppholdet mitt i 2015.

En av flere ting prosjektet tilbyr er det å gi guttene ansvar for noe, nemlig en hest. Dette så jeg betydde veldig mye for guttene.

Jeg traff mange gutter i alderen 7 til 19 år, både gutter som før hadde bodd på gata og gutter som fortsatt gjør det. Mange av de eldre gutta jobba, med å for eksempel vaske bilruter når bilene stoppa i kryssa og liknende. De var i dårlig miljø, sniffa lim, kom opp i slosskamper og mer.

Det var spesielt en gutt som gjorde inntrykk. Han er 14 år. Han har 3 brødre, han hadde sett sin mor dø, han tror at "pappaen" hans bor i Spania, men det er egentlig broren hans, de vet ikke hvem pappaen er og han har opplevd så mye vondt...

Men, Pinny har tatt imot han og de 3 brødrene hans. I begynnelsen snakka han ikke, men i det siste har han begynt å åpne seg. Og på tross av alt det den gutten har vært igjenom, så smilte han, han var kontaktsøkende og glad. Han er veldig flink til å ri, konkurrerer litt i sprang, spiller fotball, har fått mulighet til å gå på skole og leve et verdig liv. Alt dette har prosjektet all ære for.

Jeg så hvor mye prosjektet betyr for han og alle de andre guttene som er der. De får en mulighet til et nytt og bedre liv. De får mulighet til å komme seg vekk fra gata og dårlig miljø, mulighet til skolegang, til å få ansvar for en hest, kunne føle mestring og glede, møte venner, spille fotball og få hjelp på mange andre måter av Pinny og de andre som jobber med prosjektet.

Skrevet av Administrator torsdag mai 21, 2015

Permanent lenke -

« En oppdatering fra Bolivia, september 2015 - Planlegger ny tur til Bolivia »