Menu

Nytt håp

Nytt håp Norge – Vida y esperanza Bolivia

En rapport fra arbeidet, oktober 2015

Vi har fått et brev fra Nytt håp i Bolivia, der direktøren vår Magaly «Pinni» Torrez Reyes forteller litt om bakgrunnen og motivasjonen for arbeidet.

Torrez-familien står sentralt i arbeidet Nytt håp driver i Bolivia. Direktøren vår, Magaly Torrez Reyes, som tok initiativ til Nytt håp, og fremdeles leder det, får god hjelp fra søskene sine i arbeidet.

– Familien vår har vært sterkt preget av vennlighet eller menneskelighet som en grunnverdi, forteller Magaly, når hun skal forklare sammenhengen mellom arbeidet de gjør i dag, og utgangspunktet de hadde. Dette var viktig for moren i huset, som selv vokste opp på barnehjem.

Torrez er ikke en rik familie, men de takker Gud for at de aldri mangler mat på bordet. Fokuset på vennlighet har gjort at de alltid har hjulpet andre i nærområdet med mat. I første omgang ble en del unge gutter tiltrukket av hestene som storebror José Luís hadde. Dette var barn og unge som hadde problemer i sine egne familier. De hjalp til i stallen, og etterhvert etablerte det seg et trygt miljø for dem. Uten at det var tilsiktet, jobbet hver enkelt med å utvikle sin egen personlighet, og styrket karakter og selvfølelse.

11698909_10153409155427527_4615861189750166808_n
Magaly møter noen av guttene på gaten.

– Ut fra vennligheten i familien og erfaringene jeg tok med meg da jeg jobbet med gatebarn i en annen organisasjon, Amanecer, var det Nytt håp oppstod, sier Magaly, – med nå 80 barn og ungdommer. Noen er rusavhengige ungdommer som bor og jobber på gaten, noen er barn som kommer på leksehjelp, og noen er ungdom som er med på hesteterapi. Hesteterapien er en videreføring av arbeidet der ungdommer jobber med seg selv i møte med hester. Opplegget er nå mer formalisert, og det er ungdom som tidligere bodde på gaten som først og fremst er med på dette tilbudet.

– Så langt har vi hatt tilbakeslag og vi har hatt seire. Det kanskje mest sentrale målet for organisasjonen er å bevare og styrke båndene deltakerne har til familiene sine. Barna og ungdommene har som regel vokst opp med sterke følelser for familiene, både positive og negative.

Hjelpen de får fra Nytt håp er viktig. Takket være denne hjelpen kan de studere, arbeide og fremfor alt viser vi dem en visjon om et annerledes liv enn det de er vant med å leve. Vi har mange gode resultater å vise til, men vi trenger flere givere, da vi de siste årene har hatt en nedgang i inntektene, kombinert med økte utgifter som et resultat av svak kronekurs. Vi håper derfor flere vil melde seg som medlemmer og faste givere. Send en melding til kontakt@nytthap.no dersom du vil bli med!

Skrevet av Administrator onsdag oktober 7, 2015

Permanent lenke -

« Saker til årsmåtet 2016 - En oppdatering fra Bolivia, september 2015 »